Tosca

Dag! Ik ben Tosca. Bedenker en oprichter van De Nachtegaal.

Uit mijn passie voor opvoeden en zwangerschappen is dit idee ontstaan, maar vooral uit liefde voor slaap. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer ouders uitgerust zijn, je een gelukkiger mens en opvoeder bent. Ga eens na! Heb je niet altijd een iets korter lontje wanneer je moe bent?

Ik ben gediplomeerd kraamverzorgende en doktersassistente. Bij ieder gezin in de kraamtijd is er eigenlijk altijd op dag 4 een breekpunt. De adrenaline van de bevalling zakt en de ouders zijn echt moe. Ik, als kraamverzorgende, vond het altijd prettig om rond 07:00 uur al op de stoep te staan zodat de ouders na een broodje op bed, gauw weer in slaap konden vallen. Ze kwamen na dit dutje weer uitgerust wakker beneden en hadden meer energie om van hun pasgeboren baby te genieten. Als doktersassistente merk ik dat er een patroon zit in dossiers van patiënten die depressie en angstklachten hebben ontwikkeld door te weinig slaap. Oftewel; Slaap is een van de belangrijkste dingen in het leven!

Wat ik graag wil bereiken met dit bedrijf is het een beetje makkelijker maken voor (nieuwe) ouders! Of je nou gewoon eens een nachtje wil doorslapen, of eindelijk weer eens een nachtje op stap wil, het mag/kan allemaal!

We passen op baby’s vanaf na de kraamtijd (dag 8), tot kinderen van 15 jaar en in overleg kan de oppas helpen met licht huishoudelijk werk.

Terug naar overzicht